Optika Szaküzleteink Bács-Kiskun megyében

Optika I.

6100 Kiskunfélegyháza, Kalmár József u. 2.

(A régi 5-ös, Kecskemét–Szeged főútvonalon, közvetlenül a kiskápolna mellett.)

Bővebben: Optika I.

Optika II.

6100 Kiskunfélegyháza, Mártírok u.2.

Bővebben: Optika II.

Optika III.

6060 Tiszakécske, Szolnoki út. 2-4.

Egészségügyi Központ

Bővebben: Optika III.


Valamennyi
Magyarországon működő
egészségpénztárral 
kapcsolatban vagyunk,
valamint
a SZÉP kártyát és
az Erzsébet utalványt
is elfogadjuk.

Mitől függ, hogy mennyibe kerül a szemüvegem?

Vegyük elsőre a szemüvegkeretet.
Szemüvegkeretek óriási választéka áll rendelkezésre. Vannak egyszerűbbek és olcsóbbak, illetve nagyon finoman, precízen kidolgozottak, minőségi anyagokból készültek, díszítettek, ékszerezettek, a legújabb trendeknek megfelelőek, vannak eredeti márkák és másolt termékek. Természetesen a fentiek alapján az árak igen széles skálán mozognak.

A szemüveglencsékkel még bonyolultabb a helyzet.
A gyártók az egyes lencséket különböző törésmutatójú anyagokból, üvegből vagy műanyagból készítik. Minden egyes lencsetípusból bizonyos dioptriatartományban raktárra gyártanak (olcsóbb), igény szerint azonban le tudnak gyártani a raktári értékeket meghaladó dioptriájú lencséket is (drágább). Ezen kívül minél bonyolultabb felületi kialakítással rendelkezik egy lencse (cilinderes, bifokális, multifokális vagy munkalencsék), annál magasabb lesz az ára.
Ezt csak bonyolítja, hogy az egyes lencséket lehet különböző minőségű felületkezelési módokban is rendelni (antireflex réteg, nagyobb karcállóságú felületkeményítéssel, páramenteső, víz- és portaszító felületi bevonattal, színezéssel, fényre besötétedő színezéssel, polárszűrős képességgel stb.)

Bizonyos esetekben a vevő által kiválasztott keret (damilos keret, fúrt keret) befolyásolhatja a választható lencsetípust.
Más esetekben viszont felírt dioptria erőssége befolyásolhatja a választható szemüvegkeret típust, részben technikai, elkészíthetőségi, részben esztétikai szempontból.

A felsoroltak alapján érthetőbb, miért is terjedelmes az a katalógus, amiből a látszerészek ismertetik és kiválasztják a vásárló igényeinek megfelelő szemüveglencsét. A sok-sok különböző paraméter, eltérő árakat jelent, mint ahogy az autók esetében is a különböző méret, motor, felszereltség és egyéb választható opció alapján különbözni fog az ár.


Időpont foglalása
bejelentkezés
Időpont foglalás, bejelentkezés szemvizsgálatra online: ITT

Crizal-Prevencia

Tökéletes védelem a maradandó látótérkiesést okozó szemfenéki elváltozások és a szürkehályog kialakulása ellen.
Essilor Eyecode

Tökéletes éleslátás a vásárló tekintési szokásaihoz igazítva 1/100-ad dioptria pontossággal.
Varilux

Varilux multifokális /progresszív/ szemüveglencse: Látásélmény korlátok és kompromisszumok nélkül!